Onderdelenleverancier Bleker Autoteile gaat zijn logistiek centrum in het Duitse Borken verdubbelen. Daarmee komt de totale opslagruimte voor originele auto-onderdelen op ongeveer 11.500 vierkante meter.

De op 11 augustus gestarte bouw moet in maart worden afgerond. Als vervolgens ook de inrichting en automatisering een feit zijn, kan eind mei de officiële opening plaatsvinden. Het huidige logistiek centrum werd in 2012 geopend, hetzelfde jaar overigens als de entree op de Nederlandse markt.

Nieuwe merken

Bleker Autoteile GmbH levert originele onderdelen van de automerken Citroën, DS Automobiles, Peugeot, Renault en Dacia. “We willen nu onze leveringscapaciteit verbeteren en onze nieuwe merken Nissan, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge en Jeep onder één dak brengen”, zegt manager Jan-Willem Goorhuis. Bij die afweging speelde ook de nieuwe PSA-strategie een rol, om onder de noemer Distrigo een internationale multimerkengrossier te worden. Het huidige Bleker- distributiecentrum biedt plek aan zo’n veertigduizend artikelnummers; er werken ongeveer honderd mensen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties