Denso in geurenconsortium

Aryballe Technologies heeft in samenwerking met enkele belangrijke partijen uit de automotive industrie, waaronder Denso, onlangs het Digital Olfaction Automotive Consortium opgericht. Dit consortium wil normen voor geurmetingen in de auto-industrie vaststellen. Aan de hand daarvan kunnen producten en diensten worden ontwikkeld.

neose-proHet probleem met geuren is dat deze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld geluid of kleur, niet in een spectrum kunnen worden weergegeven. Het is daardoor moeilijk om verschillende geuren te vergelijken. Door eigenschappen van individuele geurmoleculen te evalueren en te vergelijken met een database van bestaande geuren kan zo’n referentiekader worden ontworpen.

Neose Pro

Het eerste product dat Aryballe op de markt heeft gebracht is de Neose Pro. Met dit handheld apparaat is het eenvoudig om geurmetingen te doen. Nu het autodelen toeneemt, is het objectief meten van geuren van belang om gebruikerservaringen te kunnen verbeteren. Het idee is dat overlast, zoals de geur van sigaretten of honden, maar ook geuren die het gevolg zijn van een defect onderdeel, beter kunnen worden opgespoord en bestreden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters