Elektrische leaseauto niet vaak op vakantie

De auto van de zaak die privé gebruikt mag worden, gaat in 68 procent van de gevallen mee op vakantie. Een uitzondering hierop, stelt Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) na onderzoek onder ruim vijftienhonderd mensen, vormen de volledig elektrische auto’s.

Met 27 procent wordt de EV aanzienlijk minder gebruikt als vakantievervoermiddel. Dat komt door de beperkte actieradius van het voertuig en de tekortkomende laadinfrastructuur in Europa. Ook is het vaak niet toegestaan om een trekhaak te monteren, omdat de meeste elektrische auto’s geen of een beperkt trekgewicht hebben. De caravan aankoppelen is dus vaak geen optie.

Alternatief

Van de berijders met een elektrische auto heeft 81 procent een tweede auto in het gezin. Dit is meer dan bij de niet-elektrische rijders. Die tweede auto blijkt bovengemiddeld geschikt voor een autovakantie. De groep elektrische rijders lost het trekhaak-/actieradiusprobleem dus op met de aankoop van de tweede auto in het gezin.
Merk 2e auto Berijders Berijders Aantal X
totaal elektrische auto zo vaak
BMW 3,8% 9,8% 3
Audi 2,4% 7,3% 3
Land Rover 0,4% 4,9% 12
Skoda 2 ,5% 4,9% 2
Subaru 0,3% 2,4% 8

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †