Greenwheels passeert grens 2000 auto’s

Greenwheels heeft in 2020, het jaar waarin de autodeeldienst bovendien 25 jaar bestond, het aantal van tweeduizend auto’s overschreden. Ondertussen werkt Greenwheels hard aan uitbreiding buiten de Randstad. Directeur Andrew Berkhout: “Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Dus kijken we ook buiten de grote steden waar behoefte is aan deelauto’s.”

Op 31 december 2020 telde het totale wagenpark van Greenwheels 2050 auto’s. Deelauto’s die bedrijven exclusief in gebruik hebben voor hun medewerkers (787 auto’s) worden daarbij niet meegeteld. In heel 2020 groeide het wagenpark van Greenwheels met 313 nieuwe deelauto’s. Het aantal gebruikers nam met 35 procent toe. Bij bestaande gebruikers nam de gemiddelde duur van een rit, mede door corona, afgelopen jaar met 27 procent toe en het aantal kilometers per rit met 9 procent.

Buitengebieden

In het eerste kwartaal van 2021 verwacht het bedrijf 120 nieuwe auto’s te plaatsen door het hele land. Uit een onderzoek uit 2018 blijkt dat elke Greenwheels-auto elf andere auto’s vervangt. Andrew Berkhout: “Wij plaatsen alleen een deelauto op straat als we daarmee andere auto’s van de straat af krijgen. Het moet zin hebben om een auto te plaatsen. Tot nu toe heeft het vooral zin gehad in stedelijke gebieden. Maar als wij onze belofte willen waarmaken, ‘een auto voor iedereen’, dan moeten we ook die buitengebieden bedienen, waar de vraag naar deelvervoer ook steeds meer toeneemt. Dat vraagt operationeel meer van ons, zo laten we onze auto’s in de grotere steden bijvoorbeeld wassen door collega’s op een elektrische bakfiets. Dat soort zaken vraagt in minder druk bevolkte gebieden om andere oplossingen door de grotere afstanden. Maar we willen ook daar onze voortrekkersrol waarmaken, door uit te breiden naar nieuwe gebieden en door Nederlanders nog meer te stimuleren om mee te doen aan de deelcultuur.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3421 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.