Hertz bestelt honderdduizend Tesla’s

Teneinde de verhuur van elektrische auto’s een impuls te geven gaat autoverhuurbedrijf Hertz het komende jaar honderdduizend Tesla’s bestellen. Ook investeert Hertz wereldwijd in zijn laadinfrastructuur.

“Elektrische voertuigen zijn nu mainstream, en we staan nog maar aan het begin van een wereldwijde vraag en interesse”, zei Hertz interim-ceo Mark Fields. “Het nieuwe Hertz zal het voortouw nemen als mobiliteitsbedrijf, te beginnen met de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika en de toezegging om onze EV-vloot te laten groeien en onze klanten wereldwijd de beste huur- en oplaadervaring te bieden.”

Laadstations

Begin november start het nieuwe EV-offensief van Hertz, waardoor klanten van Hertz nog dit jaar bij Hertz in Amerika en geselecteerde Europese steden een Tesla Model 3 kunnen huren. Daarnaast investeert Hertz in de installatie van duizenden oplaadstations. Klanten die een Tesla Model 3 huren bij Hertz kunnen hiervoor terecht bij drieduizend snellaadstations van Tesla in de VS en Europa.

Met de order van honderdduizend Tesla’s zal de vloot van Hertz voor meer dan 20 procent uit EV’s bestaan. Eind 2022 zullen de Tesla’s beschikbaar zijn in 65 markten en eind 2023 in meer dan honderd. Hertz houdt wel een slag om de arm voor tegenvallers, zoals een aanhoudend tekort aan halfgeleiders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3684 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.