Leaseplan biedt via Allego laadpunten aan

Leaseplan gaat zijn klanten die in elektrische voertuigen rijden zowel thuis als op het werk toegang geven tot eigen laadpunten. Hiervoor is een samenwerking opgetuigd met Allego, installateur van laadpunten.

De laadpunten zijn geschikt voor alle EV’s en de stroomkosten worden automatisch verrekend. De service zal in eerste instantie worden uitgerold in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden.

Pas

Als onderdeel van de overeenkomst krijgen e-rijders van Leaseplan een pas die bij ruim 65.000 laadpunten in heel Europa te gebruiken is. Dit moet helpen om e-rijders af te helpen van hun range anxiety. ‘Lege-accuangst’ geldt als een van de belangrijkste obstakels voor emissievrije mobiliteit. Allego installeert laadpunten bij de rijder thuis en op het werk, en zorgt eveneens voor het lopende beheer en onderhoud. Klanten van Leaseplan krijgen toegang tot het EV Cloud Services Platform van Allego, waarop facturering, monitoring en analytische diensten worden aangeboden. Wanneer een eigen laadpaal wordt toegevoegd aan het leasecontract is dit een extra optie bij de leaseauto. Dat kan van invloed zijn op het leasetarief,  afhankelijk van de afspraken en regels die werkgevers hanteren.

Ervaringen

Afhankelijk van de ervaringen in de eerste acht landen, moet blijken of en waar het initiatief verder wordt aangeboden. Leaseplan is in Europa in zo’n twintig landen vertegenwoordigd. Tex Gunning, ceo Leaseplan: “Dankzij de samenwerking kunnen we klanten naast elektrische auto’s nu ook een all-round EV-oplossing aanbieden voor omschakeling naar elektrische mobiliteit. Dit kan met één pennenstreek.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †