Leaseplan Energy: goedkoop groen laden

Leaseplan heeft een meerderheidsbelang genomen in de Amsterdamse start-up PowerD, aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. De leasemaatschappij wil een actieve marktspeler worden op het terrein van ‘slim laden’, duurzame en emissievrije mobiliteit.

Onder de naam Leaseplan Energy start 15 juni een platform waarmee leaserijders van elektrische auto’s groene stroom kunnen laden wanneer die het best beschikbaar (en goedkoopst) is. Klanten kunnen zo besparen op hun oplaadkosten en de CO2-uitstoot van hun elektrische wagenpark omlaag brengen.

Nog dit jaar wil Leaseplan Energy zo’n drieduizend Nederlandse EV-leaserijders binnen de Leaseplan-vloot aansluiten. Daarna wordt het platform uitgerold in de belangrijkste Europese landen waar het bedrijf actief is. Leaseplan heeft zijn elektrische voertuigen in eigendom en wil de concurrentie aan met gevestigde energieleveranciers en -retailers. Het zegt als eerste partij het eigen marktvolume te gebruiken om ‘groen laden’ tot de norm te maken.

Afgelopen jaar is proefgedraaid met het platform en de bijbehorende gebruikers-app. Daarmee kan de leaserijder bepalen wanneer de batterij van zijn elektrische voertuig opgeladen moet zijn.Volgens directeur Oscar Westerhof draagt ‘slim laden’ bij aan het evenwicht tussen vraag en aanbod op de markt van duurzame energie. PowerD zal Slim-laden en soortgelijke producten onder white-label ook uitrollen voor derden, zoals autoleasemaatschappijen, organisaties en bedrijven met een omvangrijk eigen wagenpark.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.