Leaseplan groeit met 6,7 procent

De wereldwijde vloot leasevoertuigen van Leaseplan is gestegen tot ruim 1,8 miljoen. Dat is 6,7 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2017.

De winst van Leaseplan nam wereldwijd in het eerste halfjaar van 2018 toe tot 299 miljoen euro. Dat was 292 miljoen in dezelfde periode in 2017, een groei van 2,4 procent.

Groei

Ceo Tex Gunning van Leaseplan over de halfjaarcijfers: “Onze resultaten zijn een bewijs van de kracht van Leaseplans strategie en de positieve invloed van ons Power of One Leaseplan operationele programma. We hebben meer voertuigen op de weg dan ooit tevoren, ons nettoresultaat is toegenomen en we hebben ons rendement aanzienlijk verbeterd.” Gunning noemt onder meer de samenwerking met Fiat Chrysler als oorzaak van de toegenomen. Ook het onlangs geïntroduceerde occasionplatform Carnext.com heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de groei van de leasemaatschappij. Voor de toekomst richt Leaseplan zich in toenemende mate op de megatrend van bezit naar gebruik/abonnement. Daarmee wil Leaseplan uiteindelijk auto’s beschikbaar maken, getrouw aan het eigen motto ‘any car, anytime, anywhere’.

Nederland

Leaseplan Nederland is gevraagd om een specificatie van de halfjaarcijfers voor Nederland. Met een vloot van 147.000 voertuigen is Leaseplan veruit de grootste leasemaatschappij van Nederland (Bron: Aumacon Leasebedrijven Top 50).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters