Leaseplan ook met Nio in zee

De Chinese autofabrikant Nio heeft een samenwerking gesloten met Leaseplan, waardoor de leasemaatschappij in vier Europese markten, te weten Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden, de elektrische auto’s van Nio gaat aanbieden.

Als eerste komt voor de leaserijders van Leaseplan Nio’s vlaggenschip, de volledig elektrische sedan ET7, ter beschikking. In de toekomst zal Leaseplan de volledige reeks EV’s van Nio gaan aanbieden, inclusief de aanstaande ET5 en EL7.

Batterijwissel

Tex Gunning, ceo van Leaseplan: “Chinese OEM’s zijn een belangrijke kracht op de Europese EV-markt geworden. Europese klanten kunnen nu kiezen uit een hele nieuwe reeks innovatieve EV’s, waardoor de traditionele merken extra hun best moeten doen om te concurreren. Nio’s technologie van de volgende generatie, inclusief het wisselen van batterijen, heeft de range anxiety van bestuurders weggenomen, waardoor het voor iedereen mogelijk is om de overstap te maken. Daarom zijn we vandaag verheugd om onze samenwerking met Nio uit te breiden. Samen kunnen we de klimaatverandering bestrijden en de uitstoot van het wegvervoer drastisch verminderen.”

Abonnement

William Li, oprichter, voorzitter en ceo van NIO: “We zijn verheugd om samen te werken met Leaseplan om de volgende generatie slimme elektrische voertuigen te leveren aan Europese chauffeurs. Het kopen van een EV is een grote beslissing, en tegenwoordig kiezen steeds meer automobilisten voor de optie van een auto-abonnement, en we zullen samen met Leaseplan in deze trend meegaan en de EV-markt in Europa verkennen. We hopen dat elke bestuurder de uitstoot kan verminderen en de nieuwste technologie voor slimme elektrische voertuigen kan ervaren.”

Begin dit jaar sloot Leaseplan een vergelijkbare samenwerking met VinFast, de Vietnamese fabrikant van volledig elektrische auto’s.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *