Leaseplan pas na de zomer naar de beurs

Niet in juni, zoals lang het geval leek, maar pas na de zomer is een beursgang te verwachten van Leaseplan. Het bedrijf is er nog niet klaar voor, zegt topman Gunning in gesprek met Het Financieele Dagblad.

De aandeelhouders zijn en worden achter de schermen bijgepraat over de operatie. Cruciaal is daarbij de vraag of en waarom Leaseplan een grotere waarde vertegenwoordigt dan andere grootmachten in de leasesector. Beleggers zijn in New York en Londen geïnformeerd over de toekomstige groei die Leaseplan verwacht. Een belangrijke rol speelt daarbij onder meer CarNext, het retailplatform voor de B2C-afzet van ex-leasewagens uit de eigen stal.

Beursgang Leaseplan

Gunning benadrukt dat het, na de rondes met strategische uitleg, uiteindelijk de aandeelhouders zijn die beslissen wanneer de beursgang een feit wordt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †