Leaserijder Alphabet omarmt elektrische auto

De elektrische auto wint snel aan populariteit bij de leaserijder van Alphabet. Daar is het aandeel ‘elektrisch’ in het totale aantal nieuw bestelde auto’s dit jaar verdubbeld. Een op de zes leaserijders kiest er inmiddels voor een elektrische auto.

Het aantal verkochte elektrische auto’s in Nederland is vorig jaar verdubbeld ten opzichte van 2017. Bijna een op de twintig verkochte auto’s is nu elektrisch. Nederland loopt voorop: zo zijn er in ons land de meeste laadpunten per vierkante kilometer en per kilometer wegdek. Er zijn nu bijna 4.000 voltijdbanen in Nederland in deze sector.

‘Marktleider’

Bij Alphabet was in de eerste vijf maanden van dit jaar 16,1% van alle nieuw bestelde personenauto’s een (volledig) elektrische auto. Over heel 2018 was dat aandeel nog 7,7%. Ruim 5% van het totale wagenpark van Alphabet is nu full EV. “Dat is veel meer dan gemiddeld in de leasemarkt, waar 2,9% van alle personenauto’s elektrisch is”, aldus Simon Corsèl, manager communications. “Daarmee zijn we marktleider. Het aantal bestelde elektrische bestelwagens is dit jaar zelfs met 200% gestegen ten opzichte van 2018.”

Diesel stapt over

Vooral dieselrijders stappen over naar de elektrische auto: het aandeel van dieselauto’s in de leasevloot is tussen 1 april 2018 en 1 juni 2019 gedaald van 36% naar 21%. Maar ook de benzineauto wint aan populariteit met een gegroeid aandeel van 59% (was 52%). Het aandeel van hybride auto’s is stabiel op 4%.

Top 5 full EV bij Alphabet

1VolkswagenGolf
2TeslaModel 3
3BMWi3
4JaguarIpace
5HyundaiKona

Webinar

Ook op een andere manier blijkt de gegroeide belangstelling voor elektrisch leasen. Alphabet organiseert een aantal webinars per jaar. Voor 2019 staan ze allemaal in het teken van EV. Het eerste webinar heeft inmiddels plaatsgevonden en is in vergelijking met eerdere jaren dubbel zo vaak bekeken en veel hoger gewaardeerd. De meest gestelde vragen waren:

  • Kan ik met mijn elektrische auto op vakantie?
  • Welke auto’s komen eraan (met name in de prijsklasse van € 30.000 tot € 40.000)?
  • Hoe snel kan ik laden (er is toenemende interesse in snelladen)?
  • Wat gebeurt er na 2020 met de bijtelling?

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *