Leaserijders ALD tanken met app

De ene innovatie is nog niet geïntroduceerd of ALD Automotive komt alweer met een volgende. Vandaag maakt ALD bekend samen met Ease2pay een pilot te zijn gestart met een tank-app.

Gisteren nog meldde ALD dat het in samenwerking met Chargepoint de transitie naar elektrisch rijden wil versnellen. Vandaag laat de leasemaatschappij weten het tankproces voor leaserijders met de nieuwe tank-app nog gemakkelijker te willen maken. Met de app is het mogelijk om vanuit de auto mobiel met de smartphone te betalen.

Gemak

Voor tanken met een tankpas moet je de kilometerstand invoeren, de pincode en ook nog onthouden bij welk pompnummer je staat. Met de Ease2pay-app hoeft de leaserijder alleen uit te stappen om te tanken, aldus ALD. Aangekomen bij het tankstation herkent de app de locatie. De klant selecteert in de app het pompnummer, vult de kilometerstand vanachter het stuur in en betaalt vervolgens direct in de app.

Plastic

Behalve gemak is er nog een voordeel van de app. Er is geen plastic pas meer nodig. . Leaserijders kunnen gelijk bij ontvangst van de nieuwe leaseauto de app installeren en tanken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters