Macadam wint Europese tender ALD Automotive

Ook de komende vier jaar mag Macadam de eindecontractinspecties van teruggekomen leaseauto’s uitvoeren voor ALD Automotive. De bestaande langlopende samenwerking wordt voortgezet, nu Macadam de Europese tender heeft gewonnen.

ALD Automotive beheert wereldwijd meer dan 1,63 miljoen voertuigen in haar vloot. De hernieuwde samenwerking betekent dat Macadam de komende jaren partner blijft van de internationale leasemaatschappij in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en de Baltische Staten.

Oplossingen

Met meer dan een half miljoen inspecties per jaar is Macadam Europe naar eigen zeggen marktleider. Sinds 1993 levert het bedrijf oplossingen en ondersteuningssystemen aan partijen die betrokken zijn bij het eindecontract- en remarketingproces in de autosector. Macadam Europe is inmiddels actief in dertien landen. Een team van experts is dagelijks aanwezig op de remarketinglocaties van ALD Automotive in Meerkerk en Nieuwendijk. Daar voeren zij de inspecties uit. Hun rapportages worden gebruikt bij de beëindiging van leasecontracten. Ook worden ze ingezet voor het online remarketingplatform Carmarket van ALD Automotive. Gerhard Prent (l.), sales & marketing manager Macadam Nederland en Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †