Mening over elektrisch rijden positiever

De mening over elektrisch rijden is de afgelopen drie jaar positiever geworden. Dat blijkt uit een onderzoek als onderdeel van de jaarlijkse mobiliteitsmonitor van leasemaatschappij Leaseplan.

Het gaat om een internationaal onderzoek onder meer dan vierduizend mensen in zestien verschillende landen naar de belangrijkste aandachtspunten voor leaserijders en de auto-industrie in 2019. Bijna de helft van alle ondervraagden geeft aan dat hun mening over elektrisch rijden in de afgelopen drie jaar positiever is geworden.

Ook is een toenemend aantal respondenten van plan een elektrische auto te leasen. Onder hen die van plan zijn een auto te leasen in de komende vijf jaar, zeggen twee op de vijf ondervraagden dat ze een elektrische auto zullen kiezen.

Praktische bezwaren

Hoewel de mening over elektrisch rijden positiever is geworden vormen praktische bezwaren nog een grote drempel om door te zetten. Het ontbreken van een goede laadinfrastructuur houdt 51 procent van de respondenten tegen die eerder aangaven van plan te zijn om binnen vijf jaar voor een elektrisch voertuig te kiezen. De beperkte actieradius is voor nog eens 45 procent de reden om niet voor elektrisch rijden te kiezen. Tex Gunning, ceo van Leaseplan, wil daarom dat er internationaal actie wordt ondernomen: “De Europese Commissie moet, samen met nationale en lokale overheden, reageren op de vraag van burgers naar emissievrije mobiliteit door te investeren in een uitgebreide, Europese laadinfrastructuur. Alleen door collectieve, daadkrachtige en tijdige actie kunnen we de strijd tegen klimaatverandering winnen en de luchtkwaliteit in onze steden verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *