Nieuwe opzet Beste Leasemaatschappij van het Jaar

De Vereniging Zakelijke Rijders heeft voor de zevende verkiezing van de Beste Leasemaatschappij van het Jaar voor een aangescherpte opzet gekozen. Zo wordt onder meer de categorie Private Lease toegevoegd.

Tevreden.nl, die ook de vorige zes edities verzorgde, gaat na de zomer namens VZR drie categorieën respondenten bevragen: berijders, wagenparkbeheerders en voor het eerst de groeiende groep private leaserijders. Tevreden.nl zal uit het klantenbestand van de leasemaatschappijen een steekproef trekken en hen vragen naar hun ervaringen met hun leasemaatschappij.

Groot en klein

Aan de verkiezing doen zo’n dertig grote en dertig kleinere leasemaatschappijen mee. VZR-voorzitter Jan van Delft: “Grote leasemaatschappijen hebben toch andere mogelijkheden. Het is dan wel zo eerlijk om dat onderscheid te maken. En voor het eerst gaan we ze ook vergelijken op het aanbieden van private lease.” Nu is de private leaserijder niet per definitie een zakelijke rijder. Jan van Delft: “Dat is zo, maar toch is ongeveer de helft dat wel. En die groep groeit, onder meer vanwege de opkomst van het mobiliteitsbudget.”

Steekproef

Naast het toevoegen van de categorie Private Lease worden ook de respondenten op een andere manier benaderd dan voorheen. Jan van Delft: “Voorheen vroegen we de leasemaatschappijen om zelf hun berijders uit te nodigen mee te doen aan het onderzoek. Dat riep toch wel wat vragen op. Was het resultaat dan niet te orkestreren door de leasemaatschappij? Daarom hebben we er nu voor gekozen om zelf die steekproef te nemen uit het klantenbestand van de leasemaatschappij. Uiteraard gaan we daarbij zorgvuldig om met de aan ons verstrekte gegevens.”

Representatief

Ook wordt dit jaar het minimum te behalen aantal reacties verhoogd. Hiermee wil VZR een representatievere uitkomst krijgen. Jan van Delft: “We gaan nu het aantal respondenten stellen op een percentage van het klantenbestand. De komende weken gaan we daarvoor de leasemaatschappijen benaderen.” De scores van de leasemaatschappijen worden aan het eind van het jaar bekendgemaakt tijdens het VZR Lease Event. Alphabet werd de afgelopen twee jaar uitgeroepen als Beste Leasemaatschappij van het Jaar in de categorie grote leasemaatschappijen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 22 juni 2017 om 10:16
    Permalink

    Behalve de genoemde verbeteringen is het te hopen dat bij de verkiezing ook aandacht wordt gegeven aan de Lease-voorwaarden. Immers, wat tenminste verwacht mag worden is dat kanshebbers voor de titel “beste” in ieder geval voorwaarden hanteren die aansluiten bij de wettelijke regels. Vooral voor Private Lease is dat nog niet zo eenvoudig omdat daar het specifieke “Consumentenrecht” geldt, waar zelfs het Keurmerk Private Lease moeite mee heeft.

Reacties zijn gesloten.