Occasionverkoop stuwt winst ALD op in Q1

De ALD Automotive Groep meldt over het eerste kwartaal van 2022 een nettoresultaat van 255,3 miljoen euro, een stijging van 64,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021, met name vanwege het sterk gestegen verkoopresultaat van gebruikte auto’s. De vloot nam met 4,8 procent toe tot een totaal van 1,44 miljoen voertuigen.

De verkoop van gebruikte auto’s steeg mede als gevolg van de druk op de markt voor nieuwe auto’s. In totaal leverde de verkoop van gebruikte auto’s een winst op van 215,2 miljoen euro, tegen 38,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2021.

Vooruitzichten

Als gevolg van de sterk gestegen winst op de verkoop van gebruikte auto’s wordt de verwachting voor heel 2022 naar boven bijgesteld. ALD gaat nu uit van een bedrag hoger dan tweeduizend euro per voertuig, tegen duizend euro aanvankelijk. Over heel 2022 verwacht ALD dat de vloot met 2 tot 4 procent zal groeien. Dat is een ongewijzigde verwachting.

Begin dit jaar maakte ALD de overname bekend van leasemaatschappij Leaseplan. Op 22 april werd hiervoor de raamovereenkomst ondertekend. De transactie zal naar verwachting eind 2022 worden afgerond. ALD verwacht met die overname zijn positie verder te kunnen versterken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.