Opkomst van de abonnementeneconomie

Autodelen is op de totale mobiliteit nog altijd geen factor van betekenis, maar wie een aantal jaren geleden sceptisch was over private lease heeft ook ongelijk gekregen. Tijdens een netwerkevent op 16 november gaat Automotive Insiders nader in op de betekenis van sharing.

De ontwikkeling van sharing zou bovendien wel eens een flinke impuls kunnen krijgen wanneer het platformdenken verder oprukt. Immers, het gaat niet om één aanbieder van deelauto’s met een website. De realiteit is dat er steeds meer platforms ontstaan waarop verschillende bedrijven verschillende vormen van mobiliteit aanbieden. Tijdens het event spreken dan ook niet alleen kenners uit de mobiliteitsbranche, maar bijvoorbeeld ook een man als Laurens Lapré, vicepresident bij CGI Nederland, die zal ingaan op de vraag hoe vanuit data bruikbare diensten kunnen worden ontwikkeld.

Sharing niet te stoppen

Commercieel directeur Matthijs Wouters van Arval is in ieder geval van mening dat sharing niet te stoppen is. Hij verwacht zelfs een groei van 30 tot 50 procent de komende jaren. Hij zal uitleggen wat dat voor een leasemaatschappij als Arval betekent en hoe die daarop inspeelt. De bijeenkomst wordt geopend door Max Erich, die als economisch onderzoeker van ING een onderzoek presenteert van ING naar de deel- en abonnementeneconomie in Nederland.

Inschrijven

Dit zijn slechts enkele van de sprekers. Voor het volledige programma zie de site van Automotive Insiders. Geïnteresseerd in de mogelijkheden die sharing in mobiliteit voor uw bedrijf biedt? Schrijf u dan nu in voor de bijeenkomst op 16 november aanstaande in Bodegraven.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters