ALD start samenwerking met Snappcar

Leasemaatschappij ALD Automotive en autodeelplatform Snappcar gaan leasen en autodelen combineren. Het gaat om een autodeelpilot met de Dacia Logan MCV.

ALD biedt de auto’s via een privéleasecontract aan, met de afspraak dat de contractant de leaseauto minimaal tweemaal per maand verhuurt via het platform van Snappcar. De private leaserijder kan hiermee het leasemaandbedrag (deels) terugverdienen. Eerder dit jaar introduceerde leasemaatschappij Justlease een vergelijkbare combinatie van privélease en autodelen.

Ontdekken

Voor ALD Automotive is het doel van de samenwerking om te ontdekken hoe autodelen binnen privélease toepasbaar is. Marketingdirecteur Lonneke van der Horst: “Het is inmiddels een bekend gegeven dat autobezit minder belangrijk wordt. Uit eigen onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders bekend is met het deelconcept van Snappcar. Maar dat nog maar een klein percentage er wel eens gebruik van heeft gemaakt. Daar ligt dus duidelijk een kans. Als de samenwerking een succes is, is de kans groot dat we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.”

Vraag en aanbod

Snappcar wil graag door het aantal auto’s op de weg terug te dringen de leefbaarheid van Nederland verbeteren. Snappcar ziet de vraag naar deelauto’s wel toenemen, maar het aanbod in bepaalde plaatsen achterblijven bij de vraag. De samenwerking met ALD helpt het potentieel van autodelen beter te benutten. Countrymanager Machiel van der Brugge: “Snappcar is erg blij het huidige private lease aanbod uit te breiden met een gerenommeerde partij als ALD Automotive. Hiermee kunnen we het aanbod deelauto’s in Nederland verder vergroten om de beweging van autobezit naar autogebruik nog meer kracht bij te zetten.”

Hoe het werkt

De priveleaserijder betaalt een vast bedrag per maand voor de leaseauto. De contractant wordt geacht de auto minimaal twee keer per maand te verhuren via Snappcar en ontvangt daardoor een vaste, maandelijkse korting van 65 euro die verwerkt is in het leasebedrag. Deelt de leaserijder vaker zijn auto via Snappcar, dan kan er extra worden verdiend.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3951 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters