Sixt+ biedt flexibel leasen

Opnieuw schudt Sixt de mobiliteitsmarkt op met de introductie van een nieuwe dienst. Deze keer is het Sixt+, een flexibele vorm van shortlease, die maandelijks is aan te passen of op te zeggen.

Met de flexibele vorm van leasen zit de lessee niet voor vier of vijf jaar aan hetzelfde contract vast, maar kan hij het aanpassen naar zijn omstandigheden.

Niet goedkoop

Inbegrepen in het basispakket zit een WA-verzekering, onderhoud, motorrijtuigenbelasting en 500 kilometer per maand. Wie voor een Peugeot 208 bijvoorbeeld naar 1000 kilometer per maand wil, betaalt daarvoor 40 euro extra. Boven de 1000 kilometer komt daar vervolgens 31 eurocent per kilometer bij. Kilometers die over zijn, kunnen worden meegenomen naar de volgende maand.

Ook geldt er een eigen risico van 2000 euro voor schade en diefstal. Wie daar 500 euro van wil maken, betaalt daarvoor 100 euro per maand extra. Een aanvullende dekking voor ruiten en banden is nog eens 20 euro. Pechhulp kan erbij voor 30 euro. Navigatie voor 20 euro. Een extra bestuurder voor 25 euro. En uiteraard is ook de brandstof voor eigen rekening.

Wie dus echt alles af wil kopen, is met Sixt+ niet direct goedkoop uit. Wat Sixt+ wel biedt, is het voordeel dat het leasecontract helemaal naar eigen wens is in te vullen. En wie het anders wil, kan het per maand wijzigen. Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux: “Dat we als eerste partij in Nederland deze flexibiliteit kunnen bieden, is het resultaat van de continue ontwikkeling die Sixt nastreeft, ongeacht de coronacrisis. Ik ben blij met de toevoeging van Sixt+ aan ons aanbod, want nu kunnen we alle wensen op het gebied van individuele mobiliteit vervullen. Overzichtelijk, gemakkelijk en zonder lange levertijden. Het valt niet te onderschatten voor hoeveel mensen en bedrijven in Nederland Sixt nu een passend alternatief biedt voor het hebben van een auto.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.