Sixt breidt uit naar Canada

Met een eigen Canadese onderneming breidt Sixt zijn aanwezigheid op de markt voor mobiliteitsdiensten verder uit. De eerste vestiging bevindt zich in Vancouver, waarna Toronto zal volgen.

Doel van de expansie is om tegen 2025/2026 een marktaandeel van 3 tot 5 procent te bereiken. De Canadese markt heeft een totaal marktpotentieel van ongeveer 1,4 miljard euro. Het potentiële marktvolume van Vancouver en Toronto alleen is gelijk aan ruwweg een derde van het marktvolume van Italië, namelijk ongeveer 400 miljoen euro.

Oversteek

In 2011 maakte sixt de oversteek naar de VS, de uitbreiding naar Canada is daarop een logisch vervolg. Vorig jaar wist Sixt zijn marktaandeel in de VS bijna te verdubbelen. De omzet groeide naar bijna 600 miljoen euro. Ook in Canada wordt een vergelijkbare groei verwacht, zowel voor vakantie- als zakenreizen.

Nico Gabriel, commercieel directeur van Sixt: “De uitbreiding naar Canada is de volgende logische stap in de verdere groei van SIXT in het kader van onze internationaliseringsstrategie. Na de succesvolle lancering in Australië eind 2021, maken we nu gebruik van synergiën met onze groeimarkt in de VS en breiden we onze aanwezigheid in Noord-Amerika aanzienlijk uit. Vakantiegangers en zakenreizigers uit de VS en Europa kunnen nu ook in Canada rekenen op onze bekende premiumvloot en -diensten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.