Sixt heeft met BYD een overeenkomst getekend die moet leiden tot de levering van in totaal honderdduizend elektrische voertuigen aan de mobiliteitsaanbieder.

In een eerste stap bestelt Sixt enkele duizenden EV’s bij BYD, waarvan de eerste in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zullen zijn voor Sixt-klanten in Europa. Vervolgens voorziet de overeenkomst in de aankoop van nog eens 100.000 elektrische voertuigen in de komende zes jaar. De eerste BYD’s zullen beschikbaar komen voor de klanten van Sixt in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het eerste model is de BYD ATTO 3, een middenklasse suv.

Duurzaam

Met de order wil Sixt het aandeel geëlektrificeerde voertuigen zijn vloot aanzienlijk vergroten, conform het onlangs gepresenteerde duurzaamheidsprogramma. De vloot van Sixt in Europa zal tegen 2030 voor 70 tot 90 procent geëlektrificeerd zijn en een breed scala aan fabrikanten en modellen omvatten. Sixt zet ook een eigen laadinfrastructuur op, breidt de Sixt-app uit met de mogelijkheid om openbare laadpunten te vinden en te gebruiken, en schakelt zijn stations en vestigingen al eind 2023 over naar CO2-neutraliteit.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties