Sixt presenteert duurzaamheidsprogramma

De elektrificatie van het wagenpark, het opzetten van een eigen laadinfrastructuur en de uitbreiding van het mobiliteitsplatform Sixt One met Sixt Charge, waarmee honderdduizenden laadpalen worden gekoppeld vormen de kern van een veelomvattend duurzaamheidsprogramma dat Sixt onlangs heeft gepresenteerd en dat is goedgekeurd door de raad van bestuur van Sixt.

Niet alleen de vloot van Sixt wordt op deze wijze verduurzaamd, ook is het bedrijf van plan om de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd bij het exploiteren van zijn eigen vestigingen en locaties zo snel en zo ver mogelijk te verminderen, bijvoorbeeld door grootschalige fotovoltaïsche systemen te installeren.

EV

Het aandeel geëlektrificeerde voertuigen in de wereldwijde vloot van Sixt zal naar verwachting eind 2023 12 tot 15 procent bereiken. Tegen 2030 zal 70 tot 90 procent van de voertuigen van het bedrijf in Europa geëlektrificeerd zijn.

Sixt Charge

In de loop van het volgende jaar zal SIXT zijn klanten toegang bieden tot de meerderheid van alle openbaar beschikbare laadpunten in de Europese landen waar Sixt gevestigd is. Momenteel zijn dat er 300.000. Dit zal gebeuren via het nieuwe product Sixt Charge, dat zal worden geïntegreerd in de app van Sixt. Hierdoor stelt de app gebruikers in staat om oplaadpunten te vinden en te gebruiken. Dit kan in één en hetzelfde ecosysteem als waarin zij voertuigen kunnen boeken.

Pioniers

Alexander Sixt: “Bij Sixt geloven we in innovatie, in vooruitgang, in vrijheid. Dit geldt ook voor de meest urgente kwestie van onze tijd, klimaatverandering. Aangezien elke huur van een e-auto een betaalde proefrit is, zal Sixt het enthousiasme voor e-mobiliteit versnellen. Maar er staat nog meer op het spel voor ons: door een combinatie aan te bieden van een breed scala aan elektrische voertuigen, gemakkelijke toegang tot een dekkende laadinfrastructuur en de klimaatneutraliteit van ons bedrijf, willen we pioniers zijn voor een duurzame toekomst.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.