Met de CO2eRepairCalculator kunnen de klanten van AkzoNobel de CO2-uitstoot meten van hun lak- en droogproces, inclusief het bijbehorende energieverbruik. De calculator geeft tevens gegevens over de uitstoot van vluchtige organische stoffen. Met de calculator wil AkzoNobel zijn klanten een beter beeld geven van waar zij hun processen kunnen verbeteren.

De CO2eRepairCalculator meet de uitstoot van kooldioxide en equivalente gassen als methaan en lachgas, die alle onder de term broeikasgassen vallen. De calculator wordt momenteel op de Britse markt geïntroduceerd voor klanten van Sikkens (Lesonal volgt binnenkort) en zal de komende maanden op alle markten in Europa worden uitgerold.

Halvering

“We zijn erg trots dat we nog een primeur in de sector hebben geïntroduceerd, wat een goed voorbeeld is van hoe we duurzaamheid stimuleren buiten onze eigen activiteiten”, zegt Patrick Bourguignon namens AkzoNobel. “Het bedrijf heeft een wetenschappelijk onderbouwd duurzaamheidsdoel gesteld om zijn CO2-uitstoot in de volledige waardeketen tegen 2030 te halveren. Het bereiken van die ambitie zal sterk afhangen van de samenwerking met partners en het uitdagen van elkaar om innovatieve manieren te vinden om de ongekende uitdagingen waarmee iedereen wordt geconfronteerd, het hoofd te bieden.”

Impact

“De CO2eRepairCalculator laat schadeherstelbedrijven zien hoe veranderingen in de producten die ze gebruiken en de processen die ze volgen een directe impact kunnen hebben op het verminderen van de CO2-uitstoot en energiekosten, evenals het verbeteren van hun productiviteit”, voegt marketingdirecteur Georgia Collins toe. “De tool maakt deel uit van ons wereldwijde initiatief voor schadeherstelbedrijven om duurzaamheid te ‘heroverwegen’ tijdens het hele hersteltraject. Door actuele cijfers te tonen, vergroten we het bewustzijn van de klant en ondersteunen we hen op hun reis naar een duurzamer bedrijf.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties