Stern onderhandelt met ALD over Sternlease

Stern Groep onderhandelt met ALD Automotive Nederland over de verkoop van Sternlease. Ook zitten partijen aan tafel om een strategische partnerovereenkomst te sluiten. De overnamegesprekken vinden plaats op basis van exclusiviteit.

Eind vorig jaar had de Stern-directie al aangegeven de leaseportefeuille te willen verkopen aan een leasepartner, als onderdeel van het strategisch plan Fast Forward Reloaded (2019 – 2021). Stern ziet grote voordelen in samenwerking met een partij die belang heeft bij “een dealergroep met een aanzienlijk netwerk van vestigingen, veel toonaangevende merken en direct contact met een grote klantengroep.”

Partnership

Naast de mogelijke overname van Sternlease is ook een partnerovereenkomst voor de lange termijn onderwerp van onderhandeling. Inzet is dat Dealergroep Stern via het eigen dealernetwerk leasecontracten aanbrengt bij ALD Automotive en dat Stern als voorkeurspartner van ALD Automotive kan rekenen op het leveren van auto’s en het onderhouden, repareren, herstellen en het inzetten daarvan voor vervangend vervoer.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †