Vloot ALD groeit met 24,3 procent

Het totale wagenpark van ALD Automotive Nederland is in 2018 met 24,3 procent gegroeid en telde eind vorig jaar 49.221 voertuigen. Inmiddels is zelfs de grens van 50.000 gepasseerd.

Wereldwijd is de leasemaatschappij met 10,1 procent gegroeid en brengt het 1,6 miljoen auto’s op de weg. Dat het wagenpark in Nederland procentueel zoveel sterker is toegenomen komt vooral op het conto van privélease. Ook zakelijk rapporteert ALD Nederland een flinke toename van de vloot. De groei kwam zowel tot stand via directe verkoop onder het label ALD Automotive als via partnerships met importeurs (captive lease).

Duurzaam

jeroen-kruiswegWereldwijd ziet ALD dat het aandeel elektrische en hybride voertuigen in 2018 met bijna 50 procent is gestegen. Deze trend is ook in Nederland zichtbaar. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland:We merken dat steeds meer bedrijven werk maken van duurzaamheid. De vraag naar elektrisch vervoer neemt toe en in 2018 was 12,8 procent van onze leaseregistraties elektrisch of hybride. Het aantal dieselregistraties zagen we in 2018 in Nederland teruglopen tot gemiddeld 13 procent over het hele jaar.”  ALD Automotive ziet 2019 met vertrouwen tegemoet. “Voor dit jaar verwachten we dat de vraag naar elektrisch verder toeneemt, maar ook de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen zal aanzienlijk groeien. Met onze nieuwste oplossing ALD carsharing spelen we hierop in. Ook zien we voor dit jaar veel kansen voor occasion lease, voor zowel de private lease markt als zakelijk. Het past in de trend van meer flexibiliteit in contractduur”, aldus Kruisweg.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters