Vloot Arval groeit 6,4 procent in 2021

Arval heeft zijn leasevloot in 2021 zien stijgen naar een totaal van 1.469.753 voertuigen, 6,4 procent meer dan in 2020. Daarvan werden 1.032.065 voertuigen door Arval zakelijk gefinancierd.

In 2020 presenteerde Arval zijn vijfjarenplan Arval Beyond. Daarin gaf de leasemaatschappij te kennen te willen uitgroeien tot mobiliteitsaanbieder. Die transitie blijkt onder meer uit het aantal leasecontracten voor e-bikes. Dat nam in 2021 met 54 procent toe.

Arval is daarnaast bezig zijn vloot te elektrificeren. 30 procent van de nieuwe orders in 2021 betrof een elektrisch voertuig. Verder groeide het aantal MaaS-gebruikers met een factor tien en nam het aantal verhuurde maanden voor middellange verhuur toe met 34 procent.

Duurzaam

In een toelichting op de jaarcijfers zegt Onno Bierhoff, ceo van Arval Nederland: “Ik kijk met trots naar de transformatie die Arval als groep, maar zeker ook in Nederland, doormaakt. Onze applicatie, de Arval Mobility Link, wordt ontzettend goed ontvangen en maakt sinds de lancering al een ongekende groei door. Met de steun en expertise van BNP Paribas op het gebied van duurzaamheid zijn we goed gepositioneerd om snel en gecontroleerd verder te groeien. Wij willen onze rol pakken in de energietransitie door werkgevers en zelfstandigen praktische handvatten te bieden om de CO2-uitstoot te verkleinen door mobiliteit inzichtelijk en stuurbaar te maken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.