Vloot Greenwheels geheel elektrisch in 2025

De deelauto’s van Greenwheels worden de komende 36 maanden versneld vervangen door elektrische modellen. In 2025 is dan het gehele wagenpark van het Nederlandse deelautobedrijf geëlektrificeerd.

Greenwheels breidt ook verder uit, onder meer met de volledig elektrische Volkswagen ID.-modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de Greenwheels-vloot”, zegt Andrew Berkhout, algemeen directeur Greenwheels.   

Uitbreiding

Greenwheels heeft op dit moment 2300 deelauto’s rijden in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is 10 procent volledig elektrisch aangedreven. De volgende 500 elektrische auto’s staan in bestelling. “We realiseren ons dat we voor een enorme klus staan, maar we gaan uitstootvrij rijden nog toegankelijker én aantrekkelijker maken. Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Onze belofte: een uitstootloze deelauto voor iedereen”, aldus Berkhout.

Het deelautobedrijf gaat daartoe ook nieuwe elektrische auto’s ‘bijplaatsen’ om te voldoen aan de groeiende vraag. “Die nieuwe auto’s zijn ook ruimer en beschikken over meer uitrusting. Een win-win voor onze rijders.”

Samenwerking

Met meer auto’s is er ook behoefte aan meer parkeerplekken. Die worden in samenspraak met de lokale overheden uitgebreid met laadpalen en waar nodig worden extra locaties gerealiseerd. “Met elektrische auto’s, zeker in combinatie met snelladen, kunnen gebruikers met gemak afstanden van honderden kilometers per dag afleggen”, aldus Berkhout.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.