Het prototype van de Ebuggy is klaar. Hiermee kan een elektrische auto lange afstanden afleggen door het gebruik van een aanhanger met accupakket. Zijn de accu’s van de EV bijna leeg, dan haal je de aanhanger op bij een relay station. Op het punt van bestemming wordt de aanhanger weer bij een station geparkeerd.

Om overal te kunnen opladen, creëert het Duitse bedrijf Ebuggy een netwerk van oplaadstations. Het gaat hierbij niet om een losse laadpaal, maar een volledig ingericht gedeelte bij een tankstation waar meerdere Ebuggy’s klaar staan. Dr. Manfred Baumgartner algemeen directeur van Ebuggy: “Een Ebuggy kan ten alle tijden binnen twee minuten verwisseld worden, waardoor een onbeperkte actieradius wordt verkregen.”

“Door de komst van de Ebuggy zijn fabrikanten van elektrische voertuigen in staat om goedkopere auto’s te maken met een kleinere batterij. Het elektrisch rijden kan zich zo sneller gaan groeien”, legt Baumgartner uit.

Het project wordt onder meer gesteund door Germany’s Ministry of Economics and Technology, dat ook meewerkt aan het BMWi-concept.

[responsive-video identifier=”TyQC7z0P2zE”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties