Alex Gelbcke wordt met ingang van 1 september de nieuwe ceo van LKQ Benelux, waartoe in ons land Fource behoort. Daarmee volgt hij de huidige ceo Sinon Galvin op die na zes jaar terug gaat naar de VS.

Gelbcke is met bijna dertig jaar ervaring in de autobranche gepokt en gemazeld in de automotive aftermarket. Hij heeft onder andere zeventien jaar bij Tenneco Automotive gewerkt als vicepresident en algemeen manager EMEA. Daarna werd hij ceo van BHIR Europe, een gespecialiseerde distributeur van motoronderdelen voor de aftermaket.

“Ik ben ervan overtuigd dat Alex Gelbckes unieke combinatie van branche-ervaring en interpersoonlijke vaardigheden hem in staat zal stellen de Benelux- en Franse teams naar het volgende niveau te leiden”, aldus Sinon Galvin, de huidige ceo van Fource. “Hij is een ideale opvolger en een geweldige keuze om de marktevolutie die begon met mijn visionaire voorganger, Ardiaan Roggeveen, voort te zetten.”

“Sinon heeft een succesvolle en bewogen periode doorgemaakt bij Fource, waar hij sinds 2014 aan het roer staat”, legt Arnd Franz, ceo van LKQ Europe, uit. “Deze periode werd gedomineerd door vele overnames in Nederland en België, een sterke organische groei in Frankrijk en de daaropvolgende overgang van diverse zelfstandige bedrijven naar één functionele en geharmoniseerde onderneming. Het is nu aan Alex om het Europese integratieprogramma van één LKQ Europe te ondersteunen, de leidende marktpositie van Fource in de regio te versterken en de best mogelijke klantervaring te creëren. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor het voltooien van de integratie van ons bedrijf in België, om zowel autobedrijven als resellers te bedienen, en om de groei in Frankrijk te faciliteren.”

Consolidatie

De afgelopen achttien maanden was Gelbcke ceo van 1Parts, de joint venture van het Amerikaanse National Pronto Association (Texas), Federated Autoparts (Virginia) en het in België gevestigde Autodistribution International. Alle drie de organisaties zijn een samenwerkings- en inkoopverband op de automotive aftermarket, hoofdzakelijk voor onderdelendistributeurs en -retailers in de VS en Europa. 1Parts houdt kantoor in Brussel (Kortenberg) waardoor Gelbcke nauwgezet de consolidatie op de Europese aftermarket heeft kunnen volgen. Gelbcke zal rapporteren aan Arnd Franz, de ceo van LKQ Europe.

“Ik ben zeer verheugd om deel uit te maken van het LKQ Europe en Fource-team, dat een duidelijke visie en een fantastische drive voor de industrie heeft getoond”, aldus Gelbcke. “Deel uitmaken van LKQ Europe en Fource is een droom voor iedereen die, net als ik, gepassioneerd is over de onafhankelijke aftermarket en deze wil zien ontwikkelen door uitmuntendheid en innovatie.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties