ANWB Autoverkoopservice heeft sinds de lancering op 15 november 2010 ruim 6.000 auto’s van leden verkocht. De praktijk leert dat veel mensen een auto online verkopen in verband met verandering in de gezinssamenstelling, omdat er een leaseauto van de zaak bij komt of familie na overlijden snel van een auto afwil.

Bij ANWB Autoverkoopservice worden auto’s in alle prijsklassen aangeboden. De prijs varieerde in de afgelopen anderhalf jaar van 150 tot 48.900 euro. De gemiddelde verkoopprijs was 4.900 euro. Sinds 15 februari 2012 kunnen auto’s tot en met twintig jaar worden aangeboden.

De afgelopen anderhalf jaar zijn dertig auto’s na verkoop direct naar het buitenland gebracht, ruim dertig procent van de aangevraagde waarderapporten leidt tot daadwerkelijke verkoop en de gemiddelde leeftijd van de verkopers is 49 jaar. De top vijf provincies waar de meeste auto’s vandaan komen zijn Zuid-Holland (23 procent), Noord-Holland (16 procent), Noord Brabant (14 procent), Gelderland (12 procent) en Utrecht (8 procent).

De wegenwacht heeft sinds november vorig jaar ook een autokoopservice voor de online verkoop van nieuwe auto’s. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties