Bandenfabrikant Apollo Vredestein maakte in september bekend fors te blijven investeren in haar fabriek in Enschede, waarbij ondermeer de R&D-afdeling vergroot wordt. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het nieuwe ontwikkelingscentrum van alle personen- en bestelautobanden voor haar merken, inclusief Vredestein.

“De opening van het Global R&D Centre is een belangrijke stap in het proces om te groeien naar een bedrijf met een omzet van zes miljard dollar in 2016. Dit centrum gaat een hoofdrol spelen in de ontwikkeling van technologie en innovatie van toekomstige personenwagen- en bestelbusbanden”, aldus Onkar S. Kanwar, voorzitter van Apollo Tyres.

Het nieuwe centrum is onderdeel van een wereldwijde herstructurering van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van Apollo Tyres. Het ontwikkelen en testen van personenwagenbanden zal plaatsvinden in Enschede. Het ontwikkelen en testen van banden voor commerciële doeleinden zal plaatsvinden in Chennai, India.
Op dit moment werken er meer dan honderd R&D-specialisten uit verschillende werelddelen. De intentie is om dit aantal naar 150 te laten groeien.

Peter Snel zal leiding geven aan de afdeling in Enschede. Volgens hem heeft Apollo een dapper, strategisch besluit genomen om de R&D voor personenwagenbanden te centreren in Europa. “Europa is een van de meest geavanceerde automotive markten en het nieuwe R&D Centre biedt Apollo de kans om nog beter in te springen op de toekomstige wensen uit deze markt. Bovendien kunnen we hiermee onze banden met de wereldwijde OEM’s versterken.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties