Om een oplossing te kunnen bieden voor de enorme auditdruk bij de schadeherstelbedrijven – ontstaan vanuit de branchevereniging, opdrachtgevers en autofabrikanten in verband met de diverse merkerkenningen – ontwikkelde Rolin Automotive een Online Audit Platform. Gebruikers kunnen er efficiënt en effectief met behulp van een tablet in één audit namens diverse partijen een aantal auditprogramma’s uitvoeren. 

Het online platform is ontstaan vanuit ervaringen uit de praktijk. Tijdens de ontwikkeling van de Focwa Standaard en een Merk Erkend Schadeherstel Programma namens een aantal automerken, kwam bij Rolin Automotive regelmatig de vraag of er een oplossing is voor het grote aantal audits waarmee schadebedrijven vanuit verschillende partijen jaarlijks wordt geconfronteerd – met alle onnodige extra kosten, tijdsdruk en ergernis van dien.

Dit was voor Rolin Automotive Audit & Certification Services aanleiding om een Online Audit Platform te ontwikkelen. Het biedt de mogelijkheid om met een tablet, namens verschillende opdrachtgevers, in één audit een aantal verschillende auditprogramma’s uit te voeren. Na het afronden van het auditproces krijgt elke opdrachtgever zijn eigen auditrapport met logo toegestuurd, met uitsluitend vermelding van de eigen auditresultaten.

Veel belangstelling

Rolin Automotive Audit & Certification Services verricht op dit moment bijvoorbeeld namens auto-importeurs certificeringaudits bij dealer- en schadeherstelbedrijven die bezig zijn met hun certificering voor merkerkend herstel. “Er is vanuit de schadeherstelwereld veel belangstelling voor merkerkenningen. Dat betekent dat een schadeherstelbedrijf dat meerdere merkerkenningen heeft op dit moment jaarlijks per merk met een afzonderlijke audit wordt geconfronteerd. Met dit platform ontstaat de mogelijkheid om in één audit namens voor verschillende automerken en /of andere (branche) partijen hun auditprogramma’s uit te voeren. Hierbij zijn uiteraard ook andere combinaties van auditprogramma’s mogelijk”, aldus Robert Klinkert van Rolin Automotive.

Het platform is relatief eenvoudig en gebruiksvriendelijk ingericht ,zodat de audit kan worden uitgevoerd met een tablet en daarbij de nodige bewijsdocumenten kunnen worden ge-upload. Na het afronden van het auditproces wordt automatisch door het platform separaat per auditprogramma een PDF auditrapport aangemaakt en met een certificeringsadvies verzonden naar de opdrachtgever(s).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties