Het is een hot topic in schadeherstel: merkerkend schadeherstel. Het is nu eenmaal zo dat auto’s complexer worden. Dat vraagt meer kennis en vaardigheden en dus extra investeringen in opleiding en equipment. Wat een en ander betekent voor de verschillende partijen komt aan de orde tijdens een speciale bijeenkomst van de netwerkorganisatie Automotive Insiders op 7 februari.

Wat we er ook onder verstaan, het feit dat merkerkend schadeherstel steeds meer ingang vindt, heeft gevolgen voor iedereen in de keten. Autofabrikanten binden de klant aan het merkkanaal en verzekeren zich van de omzet van originele onderdelen. Verzekeraars gaan er heel verschillend mee om. Sommige sturen erop, andere doen er weer helemaal niets mee. De schadehersteller ondertussen ziet dat hij keuzes moet maken, omdat het ondoenlijk is om voor elk merk een erkenning te behalen.

Drie merken

Vertegenwoordigers van drie merken zullen tijdens de bijeenkomst uiteenzetten hoe hun merk aankijkt tegen merkerkend schadeherstel en wat het precies toevoegt aan de algemene eisen aan schadeherstel, zoals die zijn neergelegd in de kwaliteitseisen van Bovag en Foca. Michiel Karthaus mag het uitleggen namens Renault Nederland, Bart Bekker zal het toelichten voor de merken van de PSA Groep en Rens Braat doet dat namens Toyota- en Lexus-importeur Louwman & Parqui.

Audit

Voor de schadehersteller heeft Robert Klinkert van Rolin Automotive Groep goed nieuws. Die hersteller ziet zich geconfronteerd met allerlei audits en daar heeft Robert Klinkert wel een oplossing voor. Hij belicht bovendien wat er allemaal komt kijken bij een merk-erkend schadeherstelprogramma. In een vraaggesprek met Luuk Oostrik van Business Lease en Evert-Jeen van der Meer van AON zal blijken hoe zij als sturende partijen aankijken tegen merkerkend schadeherstel. Marcel van Dijk, commercieel directeur van CED, verzorgt de aftrap met een algemene inleiding. Ook zal hij toelichten hoe merkerkend schadeherstel de branche ook nieuwe kansen biedt. Het programma van deze bijeenkomst over merkerkend schadeherstel start om 16:00 uur in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Aanmelden kan via de website van Automotive Insiders.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties