De koplopers op het gebied van duurzaamheid in het auto wassen, hebben zich verenigd in het keurmerk Duurzaam Autowassen. Dit is een initiatief van de stichting Duurzaam Repareren die in de automotive sector al honderden bedrijven heeft gecertificeerd.

Grote merken als Washtec, Iclean, Flowey en Auwa hebben zich achter dit initiatief geschaard. “Dit zijn de professionele leveranciers van machines en wasmiddelen en die hebben wij nodig”, aldus Harry Filon van de stichting.

Duurzame waslocaties verbruiken veel minder energie, en schoon water en gebruiken milieuvriendelijke producten. Washtec-woordvoerder Peter van der Veen: ”Washtec voelt zich als marktleider verantwoordelijk om steeds duurzamere machines te ontwikkelen. Natuurlijk is dit belangrijk voor het milieu, maar energieverbruik, productverbruik, waterverbruik en de levensduur van de machines bepalen ook de winstgevendheid of zelfs de levensvatbaarheid op de langere termijn. Wij denken ook dat de klanten het steeds belangrijker vinden. Alleen weten ze vaak niet weet welke waslocatie nu wel of niet oog voor het milieu hebben. Met het keurmerk kunnen wij de ondernemers die in duurzaamheid hebben geïnvesteerd hiervoor ook de erkenning geven.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties