Autobezitters geven aan problemen te hebben als ze hun auto zelf verkopen aan een andere particulier. Het is te veel rompslomp; duurt vaak te lang en men is bang om opgelicht te worden. Dat blijkt althans uit onderzoek onder 2000 automobilisten.

De auto-inkoopservice Webuyanycar.com heeft onderzoek gedaan naar de gewoonten van Nederlandse autobezitters bij de verkoop van hun auto. Op de vraag hoe zij hun laatste auto verkocht hebben, antwoordde 52 procent van de ondervraagden dat zij hun auto bij een autobedrijf ingeruild hebben en 40 procent verkocht de auto rechtstreeks aan een koper. Vier procent verkocht de auto aan een demontagebedrijf en 1 procent verkocht de auto aan een dealer.

Slechts een klein percentage (vier procent) maakte gebruik van een auto-inkoopservice. 51 procent geeft zelfs aan nooit van een auto-inkoopservice te hebben gehoord. Een snelle verkoop (21 procent) en geen gedoe (21 procent) zijn de meest genoemde redenen om te kiezen voor een bepaalde verkoopmethode. Opmerkelijk is dat op de vraag of de autobezitters hun volgende auto op dezelfde manier willen verkopen als de laatste, 66 procent antwoordt niet dezelfde methode te zullen kiezen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties