Om de zondagsrust voor hun christelijke klanten te garanderen, kiest de veilingsite Autogarantveiling.nl er bewust voor om de site op zondag op slot te doen. Het is hiermee de enige online veiling in Nederland waar op zondag niet geboden of gekocht kan worden.

De site merkte dat met name christelijke klanten soms achter het net visten omdat ze door de zondagsrust niet mee konden bieden op hun favoriete auto. Daarom worden op de eerste nationale online autoveiling voor particulieren voortaan alle nieuwe auto’s op maandag geplaatst. Tot en met zaterdag kan er dan op geboden worden. Op zondag is de site wel te bezoeken, maar vinden er geen verkoopactiviteiten plaats.

“We vernamen dat veel klanten goede aanbiedingen misliepen omdat ze door de zondagsrust niet mee konden doen aan de veiling. Dat is natuurlijk bijzonder jammer”, zegt Frank Kamminga, directeur van Autogarantveiling.nl. “We hopen dat op deze manier iedereen zijn droomauto kan kopen.”

AutoGarantVeiling.nl ging deze zomer online. Sindsdien zijn er al tientallen auto’s via de site verkocht. De voertuigen worden geveild met een inzet van minimaal 15 procent onder de dagwaarde van de ANWB Koerslijst. Op de veiling gelden geen opslagen en administratiekosten: het bedrag dat de koper biedt op de veiling is ook het bedrag dat men betaalt voor de auto.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties