Autoverhuurder Mark Stroop van Siverline te IJsselstein is niet voor een kleintje vervaard. Hij reisde 9000 kilometer om twee gestolen huurauto’s ter waarde van 75.000 euro persoonlijk terug te brengen naar Nederland. Wat rest is een avonturenverhaal voor bij de open haard.

Stroop verhuurde eind september twee cabrio’s (Opel Cascada en Volkswagen Golf) aan ene Sherzad en Mehmed. Toen hij het track & trace systeem inschakelde zag hij tot zijn verbazing dat zijn cabrio’s in het Midden-Oosten rondreden, meer specifiek in Irak. Tegen het AD vertelt Stroop dat hij destijds dacht dat hij de auto’s aan Jihadstrijders had verhuurd.

De autoverhuurder liet het er niet bij zitten. Samen met een Koerdische Nederlander reisde hij naar Irak af om zijn wagens op te halen. Daar stuitte hij op bureaucratische ambtenaren en onwelwillende agenten, die het wel opmerkelijk vonden dat een Nederlander zijn gestolen auto’s achterna reisde. Een kapitein van de militaire politie bleek ook nog eens een volle neef van een van de dieven.

Toch bleef Stroop volharden en dat leverde uiteindelijk resultaat op. De cabrio’s staan nu na een reis van bijna 9000 kilometer weer in de loods in IJsselstein. En Mark Stroop is een avontuur rijker.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties