Bentley Motors kan 2013 als het beste jaar ooit in de boeken bijschrijven. De omzet nam in 2013 met 15,5 procent toe tot 1,68 miljard euro. De operationele winst steeg naar 167,7 miljoen, een toename van 66,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Met 10.120 auto’s en een wereldwijde verkoopstijging van 19 procent ten opzichte van 2012 verkocht Bentley afgelopen jaar meer auto’s dan ooit tevoren. De VS blijft Bentley’s belangrijkste markt met een verkoopaandeel van 31 procent, gevolgd door China en het Europese continent.

Bentley Motors greep de bekendmaking van de financiële en verkoopresultaten aan om alvast een tipje van de sluier op te lichten waaronder de productieversie van de Bentley SUV schuilgaat. Wanneer dit nieuwe model in 2016 leverbaar wordt, zal het de meest luxueuze en krachtige SUV in dit segment worden. Bentley verwacht van deze SUV op jaarbasis wereldwijd minimaal 3.000 exemplaren te verkopen.

Tevens maakte Bentley Motors bekend dat het zijn rol als ’s werelds grootste fabrikant van 12-cilindermotoren verder gaat versterken door per eind 2014 binnen de Volkswagen Group verantwoordelijk te worden voor de productie van alle W12-motoren van de Group. Daarmee gaat Bentley voor het eerst ook motoren exporteren, waarbij het merk naar verwachting maximaal 9.000 W12-motoren per jaar gaat produceren.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties