De RDW heeft het aantal terugroepacties in Nederland sinds 2012 in kaart gebracht. Het zijn er 607 met 944.910 auto’s. Toyota’s en Volkswagens moesten het vaakst terug naar de dealer. Het meest voorkomende risico is de kans op een ongeval met letselschade.

De populairste terugroepactie was voor een reeks VW Polo’s in 2014. Door motortrillingen en drukpulsaties in het brandstofsysteem konden scheurtjes ontstaan in de aansluitingen van het dieselbrandstoffilter. 38.375 Polo’s werden verzocht naar de merkdealer te gaan voor herstel. De populairste terugroepactie van 2015 is voor BMW 3-serie. Door verouderingseffecten in de gasgenerator van de bijrijdersairbag kan bij het activeren een te hoge druk ontstaan. Hierdoor kan van de gasgenerator de behuizing losraken en kunnen metalen fragmenten losraken en wegschieten. 34.615 BMW’s worden in dit geval verzocht terug te komen naar de BMW-dealer.

Overigens moet bij het totaal aantal teruggeroepen auto’s wel een kanttekening worden gemaakt. Het daadwerkelijke aantal ligt waarschijnlijk lager omdat er ook auto’s tussen zitten die voor een tweede keer terug naar de dealer moesten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties