De aandeelhouders van de grossiersgroep Van der Peijl uit Goes (12 vestigingen in Zeeland, Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden) doen hun aandelen over aan BMG Holding uit Hoorn, de maatschappij die in ons land onder andere Bomij en Bo-rent onder haar vleugels heeft.

Met de overname van Van der Peijl breidt BMG haar activiteiten uit naar een voor deze holding nieuw marktsegment, namelijk automaterialen. Na de overname zal er geen splitsing van de automotive- en industriële activiteiten komen. Van der Peijl wordt als geheel voortgezet.

BMG wil de synergetische voordelen die er nu ten aanzien van de automotive- en industriële klanten zijn namelijk behouden. Daarnaast wil BMG investeren in een groeiplan voor Van der Peijl. BMG krijgt door de overname ook een aandeel in AD Benelux. Zowel de verkopende als de kopende partijen doen geen mededelingen over de overname en de overnameprijs. BMG (eigenaar Andries Borgeld) wil de overname eerst netjes afronden en de nieuwe directie haar werk in alle rust laten aanvangen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties