BMW richt haar pijlen de komende jaren op elektrische stadauto’s. De carrosserie bestaat uit met carbon versterkt kunststof. De auto’s worden hierdoor een stuk lichter in gewicht. De accu’s komen onder de vloerplaat. BMW noemt de auto de i3 of Megacity Vehicle en zal vanaf 2013 verkrijgbaar zijn.

Het eerste jaar moeten er zo’n 30.000 verkocht worden. Daarna wordt het hybridemodel de i8 gelanceerd. Tot 2020 wil de Duitse autobouwer de uitstoot met een kwart verminderen.
De grote inzet op elektrische auto’s betekent voor BMW echter niet dat het de waterstofafdeling zal sluiten, deze techniek blijft men ontwikkelen. Het probleem op dit moment is alleen dat de infrastructuur achterblijft, omdat de oliemaatschappijen dit hebben laten liggen.

De autofabrikant heeft begint maart aangekondigd nauw samen te gaan werken bij het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor elektrische- en hybride voertuigen. Zij investeren in totaal 100 miljoen euro in het gezamenlijke bedrijf genaamd BMW Peugeot Citroën Electrification. De kartelautoriteiten moeten de samenwerking nog wel goedkeuren. Andere fabrikanten zouden zich kunnen aansluiten bij de joint venture. VW heeft al interesse getoond.

Vorige week is bekend geworden dat BMW in 2010 een recordwinst van 3,2 miljard euro heeft geboekt en 1,46 miljoen voertuigen verkocht heeft.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties