Toeleverancier BorgWarner, in de aftermarket bekend van merken als Beru, Delco Remy en Delphi, is van plan zijn segmenten voor brandstofsystemen en aftermarket onder te brengen in een afzonderlijk, beursgenoteerd bedrijf.

“We verwachten dat de voorgenomen splitsing de aandeelhouderswaarde maximaliseert door twee gefocuste en sterke bedrijven te hebben, die elk hun respectieve strategieën nastreven”, aldus Alexis P. Michas, voorzitter van de raad van bestuur van BorgWarner.

De afsplitsing van de segmenten brandstofsystemen en aftermarket vindt plaats in het kader van de Charging Forward-strategie, waarmee BorgWarner enerzijds zijn verbrandingsportfolio kan optimaliseren en de elektrificatie bevorderen en anderzijds met het nieuw op te richten bedrijf groei moet kunnen bewerkstelligen in alternatieve brandstoffen en in de aftermarket.

Goed gepositioneerd

“De beoogde scheiding van onze segmenten brandstofsystemen en aftermarket zou een belangrijke volgende stap zijn in onze elektrificatie en onze visie van een schone, energie-efficiënte wereld te bevorderen, terwijl we tegelijkertijd een nieuwe, gefocuste entiteit creëren met een sterke financiële positie voor de toekomst”, zegt Frédéric B. Lissalde, ceo van BorgWarner. “Nu het segment brandstofsystemen sneller groeit dan de markt en aftermarket naar verwachting zal profiteren van gunstige langetermijntrends, geloven we dat het nieuwe bedrijf ook goed gepositioneerd is voor succes als een op zichzelf staand beursgenoteerd bedrijf.”

Na de afsplitsing bestaat BorgWarner nog uit de segmenten elektrische aandrijflijnen en luchtbehandelingssystemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties