De Brits-Amerikaanse investeerder Towerbrook heeft de trekhakendivisie van Bosal overgenomen.

Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Towerbrook vermeldt wel dat de verkoop in 2017 ongeveer 250 miljoen euro bedroeg. Er werken zo’n tweeduizend mensen bij de divisie, die officieel Automotive Carrier and Protection Systems (ACPS) heet.

Groeistrategie

Gerhard Boehm, vicevoorzitter van Reydel Automotive, is aangetrokken als algemeen directeur. Met de hulp van Towerbrook moet Bosal ACPS zijn positie versterken bij zowel OEM’s als in de aftermarket. Ook wil Towerbrook internationaal verder groeien, onder meer door overnames te plegen.

Belgisch-Nederlands

Bosal is in Nederland geregistreerd en heeft zijn hoofdkwartier in België. Behalve trekhaken maakt Bosal onder meer fietsdragers, uitlaten en katalysatoren voor autofabrikanten en de aftermarket. Wereldwijd werken er meer dan 4900 mensen. De financiële positie van Bosal stond al enkele jaren onder druk. Met de opbrengsten van de verkoop van de trekhakendivisie zegt Bosal haar belangrijkste schuldeisers te kunnen betalen. Hierdoor ontstaat een gezonde basis voor Bosal om met name op het gebied van uitlaten (ECS) de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Algemeen directeur Ton Vernaus van Bosal zegt daarover: “Het is een uitdagende periode geweest sinds 2016. We zijn onze financiële partners dankbaar dat ze de rit met ons hebben willen uitzitten. Onze focus zal nu vooral gericht zijn op onze ECS-systemen. We zien daarvoor wereldwijd genoeg potentieel voor de komende twee decennia, zelfs in tijden van elektrificatie van de autosector. We hebben belangrijke wijzigingen in de organisatie en operatie van ECS doorgevoerd. We hebben geïnvesteerd in een grotere productiecapaciteit en belangrijke nieuwe contracten gesloten. Het ziet er goed uit.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties