Auto Haarhuis heeft met de Bosch FWA 9000 een primeur voor ons land in huis weten te halen. Het autobedrijf wil de contactloze wieluitlijner, aangevuld met de KTS, inzetten voor een ‘interactieve werkplaatsreceptie’: een snelle scan van de voertuigconditie. Nijboer Blijstra Techniek uit Putten fungeert als serviceprovider voor de apparatuur.

Het gebruik van wielklemmen en de bijhorende meetkoppen of reflectorborden is geheel overbodig bij de nieuwe FWA 9000, wat tijdbesparend werkt. Ook verdwijnt het risico op meetafwijkingen door mechanische toleranties als gevolg van onnauwkeurig aangebrachte wielklemmen volledig. Hierdoor wordt altijd een uiterst hoge meetnauwkeurigheid gegarandeerd. Daarnaast kunnen de velgen niet beschadigd worden door het onnauwlettend of te fors opspannen van de wielklemmen. Dit alles resulteert in een ongezien snelle en nauwkeurige meting van de wielgeometrie.

De nieuwe generatie contactloze uitlijners komt naast de bestaande CCD- en 3D-systemen van Bosch. De Bosch wieluitlijners zijn officieel erkend bij tal van voertuigfabrikanten en dit in vele gevallen ook in combinatie met een calibratiesysteem voor steeds vaker voorkomende rijhulpsystemen.

Nijboer Blijstra Techniek

Net als voor alle andere equipmentproducten van Bosch fungeert Nijboer Blijstra Techniek uit Putten als serviceprovider. Dat betekent ondermeer een professionele ondersteuning en dito servicedienst. Nijboer Blijstra Techniek beschikt bovendien over een eigen demonstratie- en trainingscentrum dat ze recent met de nieuwe FWA 9000 uitgerust hebben.

Zo kunnen Bosch-grossiers in optimale praktijkomstandigheden bijgeschoold worden over de laatste trends op gebied van wieluitlijning en bandenservice. Ook potentiële klanten kunnen in Putten terecht voor een demonstratie van de verschillende wieluitlijningssystemen van Bosch, waaronder nu ook de nieuwe FWA 9000.

Bosch FWA 9000

[responsive-video identifier=”0KggqS9gzlI”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties