Uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Bovag blijkt dat 19 procent van de automobilisten vanwege de economische crisis grote reparaties aan de auto uitstelt. Daarbij stelt 26 procent kleine reparaties uit en 16 procent slaat doelbewust voorgeschreven onderhoudsbeurten over. Dat schrijft Bovag Onafhankelijke Autobedrijven op haar website.

Vooral versleten autobanden en gebrekkige verlichting vormen een groot verkeersveiligheidsrisico. Uit recent Vaco-onderzoek bleek dat van 1.500 onderzochte personenauto’s 41 procent ten minste één band heeft met onregelmatige slijtage of een vorm van schade. Met een totaal wagenpark van ruim 8 miljoen komt dat neer op 3,3 miljoen auto’s. Bij 10 procent, oftewel meer dan 800.000 voertuigen, zijn een of meer banden zelf zo slecht dat ze een gevaar voor de verkeersveiligheid betekenen, terwijl 4 procent banden heeft met minder dan de wettelijke 1,6 mm profiel.

Lijst

“Afgelopen jaar stond de slechte staat van banden op nummer drie in de lijst van afkeur- en reparatiepunten bij de circa zeven miljoen APK’s die jaarlijks worden uitgevoerd. Gebreken aan de verlichting komen het meeste voor en vormen ruim een kwart van de APK-afkeur, terwijl mankementen aan het remsysteem met 17 procent op de tweede plaats staan”, aldus Bovag.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties