De wintereditie van de Carbage Run gaat vanaf maandag 10 februari van start vanuit de evenementenhal  te Hardenberg. Hier zullen 250 auto’s verzamelen, die niet meer dan 500 euro mogen kosten, voor een reis van 2500 kilometer dwars door Europa.

Begonnen in de zomer 2009 met 64 auto’s is de Carbage Run inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste straatrally met drie edities per jaar. De zomereditie telt maar liefst 600 auto’s en zo’n 2.000 deelnemers. De Winter Edition telt momenteel 250 auto’s met daarin bijna 700 deelnemers.

Deze rally gaat niet om snelheid of tijd, maar om creativiteit en doorzettingsvermogen. Zo worden de deelnemers allereerst uitgedaagd om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Dit resulteert in de meest bijzondere collectie auto’s ooit vertoond. Doel is om het eindpunt in Kirchberg te bereiken.

Om 9.00 uur zullen de barrels vertrekken voor de eerste etappe naar Friedrichshafen aan de Bodensee in Zuid-Duitsland. Vervolgens worden de Alpen en Dolomieten doorkruist met stops in Innsbruck, Val Gardena (Italië), Villach en het eindpunt: Kirchberg in Tirol.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties