Alle 57 Care Autoschade vestigingen zijn door ‘Duurzaam Repareren’ gecertificeerd. Voor de marktleider in schadeherstel betekent dit geen aanpassing in de bedrijfsvoering.
Hans Geitenbeek, directeur operations.: “We werken immers al jaren aan het duurzaam inrichten van ons bedrijf. Duurzaam repareren zit in ons DNA, dit blijkt bijvoorbeeld uit het gebruik van UV-straling bij het drogingsproces waardoor het energieverbruik lager wordt. Een ander voorbeeld is het repareren van kunststof bumpers in plaats van vervangen, waardoor je minder afval hebt en uiteindelijk minder CO2 uitstoot.”
Care Autoschade heeft dit vormgegeven onder de naam Care Green en realiseerde hiermee al een afname van 20% op de CO2 uitstoot. De aansluiting bij de stichting Duurzaam Repareren is vooral bedoeld om op gebied van duurzaamheid een brug te slaan naar de opdrachtgevers. “De stakeholders bij de stichting Duurzaam Repareren zijn leasemaatschappijen, fleetowners en verzekeraars. Dat zijn ook onze klanten en de stichting biedt een goed platform om samen met de klant naar meer duurzaamheid te komen.”
Harry Filon van de stichting is ook verheugd over het toetreden: “Care Autoschade heeft veel ervaring op het gebied van duurzaamheid in schadeherstel, daar kunnen wij van leren. Het zal zeker ons beeld wat mogelijk is en onmogelijk is gaan verbeteren.”