Dat het exclusieve automerk Tesla geen reclame nodig denkt te hebben, bewees de enorme belangstelling voor de opening van de assemblagefabriek in Tilburg. Later dit jaar komt er nog een heuse brandstore in Amsterdam.

Tesla neemt geen reclamebureau in de arm, bezweert salesdirector Bryan Batista van Tesla Motors Europe, ontwerper en producent van geavanceerde elektrische voertuigen. “Wij stoppen ons geld niet in billboards en advertenties zoals andere autofabrikanten dat doen.” Tesla Europe heeft zelfs geen aparte marketingdirecteur, vertelt hij in Adformatie. Tesla’s hele marketingbudget gaat naar het distributienetwerk en Tesla-winkels.

Nog dit jaar opent Tesla een brandstore in de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam. En deze zomer verhuisde het Europese hoofdkantoor van Londen naar de Amsterdamse Zuidas. Batista, die zelf in Amsterdam woont, wijst graag op de ‘erg mooie’ Tesla-website. ‘En we doen veel aan e-mailmarketing. We hebben een gigantische fanclub.”

Storm

De Tesla-fans worden via e-mail uitgenodigd voor speciale evenementen en testritten met de nieuwe Tesla Model S. Dat is een 100 procent elektrische vierdeurssedan, qua looks een kruising van vier andere imponeerauto’s; de Jaguar XF, Audi A7, Maserati Quattroporte en BMW 5-serie. Hij kost dan ook 75.000 tot 110.000 euro. Het grote nadeel: na 400 kilometer zijn de accu’s leeg dus spontaan naar Parijs op en neer zit er niet in.

Niettemin liep het storm op 22 augustus, de dag dat Tesla zijn assemblagefabriek en distributiecentrum in Tilburg officieel opende. De media-aandacht was overweldigend, van een lang item in het NOS Journaal tot een hele jubelpagina in de Volkskrant de volgende dag.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties