Stichting Duurzaam Repareren start in 2022 met een pluslabel voor zijn duurzaamheidscertificaat Groen Gedaan! Bedrijven die niet alleen voldoen aan de belangrijkste duurzaamheidsprincipes, maar ook nog wat extra doen, krijgen dan het certificaat Groen Gedaan! Plus.

Bij Groen Gedaan! Plus wordt, naast de huidige eisen, een carbon footprint gemaakt, conform het GHG-protocol en ISO14064. “Het is niet alleen een degelijke scan, maar het biedt ook inzicht en een praktische onderbouwing waar de ondernemer op kan sturen en besparen. Uiteindelijke doel is natuurlijk de CO2-uitstoot maximaal te verlagen. Hiermee verlaag je ook de kosten, maar we kijken ook naar de return on investment, de mogelijkheden per ondernemer en we gaan de ondernemer ook begeleiden naar verdere duurzaamheid en indien gewenst zelfs naar klimaatneutraal ondernemen, iets wat bij veel bedrijven zeker binnen een jaar mogelijk is”, aldus Angelica Gravendijk namens de stichting.

Klimaatneutraal

“Ondernemers die klimaatneutraal gaan ondernemen, met andere woorden: rest-CO2 compenseren, ontvangen naast het certificaat van Groen Gedaan! Plus ook het certificaat Klimaat Neutraal Gegarandeerd van de Climate Neutral Group, een keurmerk dat men nu ook al op diverse producten in de supermarkt vindt. Maar ik moet benadrukken dat het niet alleen maar compenseren is. Het is een compleet programma van: calculeren-reduceren-compenseren.”

De stichting verwacht eind februari 2022 de eerste bedrijven op het programma aan te sluiten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties