De gemiddelde prijs van auto’s op Autoscout24.nl is voor het eerst sinds februari weer gestegen. Daarbij valt de sterk gedaalde vraag naar kleine auto’s op, er wordt tien procent minder op gezocht dan vorige maand. Dat blijkt uit de Autoscout 24 Gebruikte Auto’s Prijs Index (AGPI) van juni.

De gemiddelde verkoopprijs van een occasions op het autoportaal bedroeg in mei nog 12.157 euro, een maand later is dat uitgekomen op 12.190 euro, een stijging van 0,27 procent. Daarmee ligt de prijs in juni 31 euro boven dat van vorig jaar.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24: “De auto van de maand is de Opel Zafira, een ideale vakantie-auto. Er was maar liefst dertien procent meer vraag naar de Zafira, terwijl het aanbod gelijk bleef aan vorige maand. Compacte auto’s werden in juni zes procent minder gezocht dan in de maand mei en de vraag binnen het MPV-segment steeg gemiddeld met vier procent. In het SUV/Offroad-segment was die stijging in vraag minder groot (één procent). De middenklasse bleef zo goed als ongewijzigd, zowel in vraag als in aanbod.”

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties